Kunagi hullult stressasin toidutegemise pärast, sest pidin alati kokaraamatuid kasutama, et ainult taimset kasutades ka midagi söödavat välja tuleks. Lapsed meenutavad siiani õudusega rohlise läätse pada õunte ja rosinatega Minu meelest oli see väga maitsev. Siis leidus ikka sõpru, kes minu ärrituseks ütlesid, et ole kokkamisel lihtsalt loominguline. Kui pole ikka üldse aimu mis, millega sobib, siis kuidas sa oled loominguline? Nüüd, 15 a. hiljem, võin rõõmuga öelda, et suudan ka loominguliselt kokata , sest seljataga on üle 10 aasta retseptide järgi kokkamist ja sõprade häid nõuandeid.
Tänane suitsukala salat koos veganmajoneesiga tuli nii mega maitsev välja, et tundsin tungivat vajadust teiega jagada, äkki keegi proovib ka teha või siis endale tulevikku meenutuseks.
Kõiki aineid panin loominguliselt, tunde järgi nagu mulle kunagi soovitati. Majoneesi tegin Kaspar Karjuse õpetuste järgi, ei mõelnud ise välja va kogused.
SALAT:
Jasmiini riis (keeta/aurutada soolaga)
Suitsuahven
Paprika
Konservmais (GMO vaba)
Õuna
Hapukurki
KASTE/MAJONEES:
Muna asemel kikherne konservi vedelikku u 110 ml sain kätte.
Inglise sinep seemnetega (mina panin tuubist mahedat+seemneid u.2 spl)
4-7 küüslaaugu küünt
tilli, leesputke(oluline komponent, ainuke, mida mul oli), petersell
Päikesekuivatatud tomatit u 4 spl.
Valgeveini äädikat (mina panin õuna oma ja ainult 1 spl. retseptis oli oluliselt rohkem, aga mulle ei meeldi äädikat nii palju)
Suhkrut u.2 spl
Soola u. 1 tl (tomatid olid suht soolased juba)
Päevalille/kreekapähkli õli, nii palju, et tuleb vedel (mul jäi selline hummuse paksune, sest õli sai otsa ja vett ei lisanud).
Blenderdada.
Konsistensi võib parandada sooja veega.
Minul oli igal juhul keeruline söömisega peatuda
Head isu!
PS! Kaunid lauanõud võid minult tellida või ise tegema tulla.